La política i l'allò polític.

Discutir sobre la democràcia significa discutir sobre la política. (...) La política no sempre existeix i es troba en qualsevol lloc; la veritable política és el resultat d'una creació històrico-social estranya i fràgil. (...) (la política) és una tasca que afecta a tots els membres de la col.lectivitat respectiva, una tasca que presuposa la igualtat de tots i tracta de fer-la efectiva. Una tasca, doncs, que també és de transformació de les institucions en el sentit de la democràcia.
Cornelius Castoriadis


El que sí existeix en tota societat és l'allò polític: la dimensió -explícita, implícita o tal vegada quasi imperceptible- que té a veure amb el poder, això és, la instància o les instàncies instituïdes que podenemetre mandats amb autoritat, i que, si més no, de forma explícita han d'incloure el que anomenen un poder judicial i un poder de govern. (...) Una societat sense Estat és possible. (...) Una societat sense institucions explícites de poder és un absurd, en el que van caure Marx i els anarquistes.

Cornelius Castoriadis, La democracia como procedimiento y como régimen, Editorial Datanews, Roma 1995 (sobre una conferència de 1994)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"