Autisme i món digital.

Trets de l'autisme perfilen la mentalitat 'hacker'


Un estudi recent publicat a 'Frontiers in Human Neuroscience' revela que els 'hackers' presenten una característica anomenada "sistematització" -capacitat per ordenar elements diferents sota regles similars-, així com una gran percepció dels detalls, que són trets comunament associats a l'autisme. La investigació, portada a terme per Elena Rusconi, psicòloga de la Universitat d'Abertay (Regne Unit), apunta que aquesta troballa podria servir per perfilar la 'personalitat hacker' i detectar així individus que puguin sobresortir en tasques de ciberseguretat i, no menys important, oferir oportunitats laborals a persones autistes.

De fet, grans multinacionals, com Hewlett-Packard, Microsoft o SAP estan fitxant persones autistes per les seves altes capacitats memorístiques, de concentració i de càlcul.

Actualment, i segons dades de McAfee, la pirateria 'on line' costa a les corporacions privades uns 575.000 milions de dòlars (uns 516.000 milions) a l'any. Precisament, per ajudar a prevenir aquests ciberatacs les agències de seguretat busquen tallafocs, 'hackers' ètics, i el pioner estudi de la doctora Rusconi se centra en les trets de la seva personalitat.

Aquestes troballes s'han fet mitjançant una enquesta cognitivoconductual a pirates informàtics. Cap d'ells autistes.

"Hem trobat una associació positiva entre la tendència d'un individu a construir i comprendre sistemes -'sistematització'- i les habilitats i coneixements de pirateria 'on line", argurmenta l'autora de l'estudi. Això podria servir per seleccionar personal en treballs de seguretat i "per millorar l'adequació entre les predisposicions individuals i l'assignació de treball".

"En particular, trobem que aquesta relació està específicament relacionada amb el rendiment en ruptura de codis", sosté la psicòloga.

Segons la societat autista britànica, només el 15% dels individus autistes tenen una feina a temps complet, encara que molts estan disposats i capacitats per treballar.

Laura Estirado, Trets de l'autisme perfilen la mentalitat 'hacker', el periodico.cat 03/06/2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"