Com cuinar un Crist.


Javier Krahe
El cantautor Javier Krahe serà jutjat el proper 28 de maig per un presumpte delicte d'ofenses als sentiments religiosos en el vídeo promocional 'Cómo cocinar un Cristo' al jutjat penal número 8 de Madrid.

Així ho ha informat avui el Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro, que va interposar la querella contra el cantautor i la productora del programa 'Lo más Plus', de Canal Plus, Montserrat Fernández, on es va emetre el vídeo el 15 de desembre de 2004.

Es tractava d'un vídeo promocional del cantautor creat el 1978, que mostrava com una persona desprenia el cos d'un Crist de la creu per dipositar-lo en una font, untar-lo de mantega i introduir-lo en un forn. Després s'explicava que al cap de tres dies "surt sol" i es simulava la porta del forn obrint-se sense ajuda.


El Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro va entendre que el vídeo era constitutiu d'un delicte contra els sentiments religiosos recollit en l'article 525 del Codi Penal.


La magistrada Alicia Barba del jutjat número 3 de Colmenar Viejo, on es va interposar la demanda, va establir el 2010 una fiança de 192.000 euros per a Krahe i de 144.000 euros per a Fernández.


"La vista del judici oral suposa una veritable victòria en defensa de la llibertat religiosa, ja que és la primera vegada que s'aplica l'article 525 del Codi Penal", afirma el Centre Jurídic Tomás Moro.

El cantant Javier Krahe serà jutjat per "cuinar" un Crist en un curt promocional, EFE Madrid, 16/03/2012
http://www.youtube.com/watch?v=1bTFn-T85Xw

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Freud: la geneologia de la moral.