Els resultats econòmics com a únic criteri.

... m'irrita tant un moment de civilització -de crisi moral de la civilització- en què tot s'ha de justificar pels resultats econòmics. Quan es parla de reformar el sistema educatiu, es diu que és indispensable perquè la gent trobi feina i millori el nivell de competitivitat del país. Doncs no. És fals, perquè hi ha un objectiu més important. Millor nivell educatiu no garanteix feina per a tots. I una educació de qualitat és bàsica senzillament perquè millora la qualitat de les persones.

Quan es parla d'immigració, d'entrada es diu que els immigrants són bàsics per a l'economia i per al futur de les pensions. Sí. Però hi ha una cosa més important: els immigrants tenen dret a venir i merèixer tot el respecte. Són gent com nosaltres, iguals en dignitat. La lliure circulació hauria de ser una llibertat bàsica de la humanitat. I així successivament. Però a les coses no se'ls atorga valor si no és pel que valen en diners. I això, a la llarga, genera una cultura del ressentiment i la impotència. Cal recuperar el sentit genuí de les persones i les coses si no volem que s'acompleixi el terrible vaticini: les societats no existeixen, només els individus. I jo hi afegiria que vestits amb guants de làtex per no contaminar-se dels altres i poder-los escanyar quan convingui.

Josep Ramoneda, resposta a la carta de Joan Manuel Tresserras, Es poden fer retallades mirant els ulls de la gent?, Ara, 14/05/2011

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"