Plou? Coi de govern!

by Magritte
El president de la comunitat convoca els veïns a una reunió extraordinària d´escala: als del cinquè, els plou dintre de casa. A l´hora convinguada, dels quinza veïns del bloc només hi ha el secretari i el gos del tercer, que tot el dia escaleja esnsumant rere les portes.  El president, amb l´excusa d´n imprevist a la feina, ha delegat la representativitat en el secretari, que fins ahir ignorava el càrrec.

La veritat és que el president, preveient males marors, s´ha quedat al sofà, paint el sopar. Al cap d´un quart compareixen, al vestíbol de l´escala, habilitat com a espai de trobada, sis o set veïns. Comença la reunió sense quòrum.

Un veí que ve de fer fúting saluda sense aturar-se i passa de llarg, ascensor amunt. És un dels inquilins afectats per les goteres. Els dels baixos primera, indignats per l´indolència de l´esportista, fa constar que es desentén, vivint arran de terra, d´un problema de sobretaulada. Ho diu ignorant que en aquest moment una rebufada del clavegueram li acaba d´inundar cambra i lavabos.

D´altra banda, el veí del primer no considera just que tots paguin l´ascensor igual. Ho protesta just en el moment que l´ascensor s´atura entre planta i planta, amb passadellarg dins. Prou que fa sonar el timbre d´alarma, erò ningú no li fa cas. Mentrestant el secretari intenta centrar l´atenció en l´únic tema de l´ordre del dia, reconvertir en un torn obert de greuges. S´al.ludeix als saraus nocturns, a la ronya de les parets, a la pudor de gos i sofregit, a les bombetes sempre foses.

L´endemà passat el secretari penjarà l´acta de la reunió amb el pressupost de la reparació de la teulada, que ningú no assumirà. I tots els veïns, com cada nit, somiaran que fan mudança i es desperten en una unifamiliar sense veïns. Des del gos del tercer al corredor del cinquè, que pujarà les escales a pau i en veure com goteja el sostre del menjador exclamarà: "plou? Coi de govern!".

Jordi Estrada, Si el govern fos una escala, Regió 7, 20/11/2011

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"