Una nova gestió del treball (Serge Latouche).


Per generar ocupació i disminuir l'atur caldria un creixement del 4% i això ja no és possible en la situació actual en cap país d'Occident. I el preu del petroli, així que hi hagi creixement, tornarà a encarir-se, i sense energia el sistema no funciona. El sistema ha funcionat perquè s'ha beneficiat d'una energia molt barata.

Les 35 hores eren una bona idea, eren un primer pas. I crec que van tenir resultats positius. No van ser un fracàs, sinó que les vam fer fracassar. No vam posar les condicions perquè triomfessin. Ja érem dins la zona euro i els veïns produïen el mateix pel mateix salari però treballant 50 hores cada setmana. Així no va.

Treballen molt els que treballen. N'hi ha que treballen massa i hi ha milions de persones que volen treballar i no poden fer-ho. És un absurd total. A la gent que treballa 15 hores al dia li convindria treballar menys, i els que no poden treballar seria millor que ho fessin.

N'hi ha que (treballen) per addicció, n'hi ha que ho fan per pressió de quadres directius estressats. Ara amb els mòbils i els portàtils estem obligats a treballar també els caps de setmana. I hi ha una competència ferotge. La feina acaba esdevenint una droga. Alguns no poden dir: prou, necessito més vida.

Serge Latouche, "Ja no hi ha democràcia a Europa", entrevista realitzada per Ariadna Trillas, Ara, 20/10/2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"