Mentida i supervivència.


En la naturalesa per a moltes espècies la vida depèn de la seva capacitat d´enganyar al depredador. La mentira més perfecta és la del mimetisme. El valor de la mentira està en relació directa amb l´habilitat d´aproximar-te a la veritat. Presentar-se tal qual és, per a una presa, pot ser la via més ràpida per ser devorada. De l´habilitat del depredador per enganyar en depèn també la seva supervivència.

Comentaris

Jose Moreno ha dit…
Jo relaciono el text del llibre amb aquest, ja que els polítics diuen mentides per poder arribar allà on volen i per aixó avegades diuen una cosa propera a la veritat perque sembli veritat, els polítics no fan servir mimetisme pro si que es disfressen per aparaentar el que realment no són.
Anna Garrido ha dit…
Mario Bunge ens afirma que no és sempre útil dir la veritat en aquest cas es aixì.A la naturaleza la única forma de sobreviure es enganyan als teus deprededos. Un exemple és el camaleó. Aquest animal fa servir un métoda que li a donat la natura per poder enganyar els seus depredados o a les seves preses per podre sobreviure a la natura. En auest cas si que estic decort em la refecció del Mario Bunge perqué si em de mentir per sobreviure mantirem. Peró en altres casos pots sortir perjudicat enganyan o mentin de aquí ve la típica frase de " se coge ante un mentiroso que a un cojo".



Anna Garrido Vilaseca

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

Què és el conatus de Spinoza?