Catà en Acció: "Girem amb el món: tres mirades"


Dijous vespre (8 de març), la taula rodona d´Arcadi Oliveres, Ricard Rotllan i Natxo Tarrés va complir. L´auditori del Conservatori municipal de música de Manresa, i s´hi van plantejar, efectivament, tres mirades a l´entyorn del moment en què vivim.
La visió crítica d’Arcadi Oliveres, que blasmà la fam, la guerra, la depredació del medi ambient i la crisi i la manera d’entomar-la. Oliveres va receptar, literalment, ”deixar caure els bancs” i “tornar a començar”.
El monjo Ricard Rotllan va recollir el testimoni de la conversa i objectivà que tot respon a la nostra necessitat de ser feliços i als errors de percepció de la nostra ment. Rotllan  recomanà als presents “aprendre a estimar-nos, ser empàtics i curosos en les nostres accions” i explicà el mètode budista del triple ensinistrament per “crear les circumstàncies positives”.
Finalment, Natxo Tarrés aportà una perspectiva vinculada a la creativitat i l’art però de seguida adoptà el títol de les jornades de l’Institut Guillem Catà (“és temps d’acció!”) i  recomanà la sobirania individual, alimentària i financera: “autoorganitzem-nos!”.
La xerrada que durà dues hores senceres acabà amb una breu síntesi d’Oliveres (“Coherència, austeritat i amor a la llibertat”), uns minuts de meditació a càrrec d’e Ricard Rotllan i, encara, tres “Oms” dirigits per Natxo Tarrés.
Tot plegat una sessió singular però molt participada que no deixà indiferent als assistents: vivim temps de canvi, en això tothom hi coincideix, i cal que cadascú de nosaltres no se’n desentengui. Tot el contrari, el món gira, girem amb el món!


http://bloc.inskta.cat/?p=683

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"