El "Catà en Acció" es presenta.



Aquest migdia s'han presentat les jornades de dinamització educativa "Catà en Acció" que es realitzaran des del proper dimecres 7 de març i fins el divendres dia 9 a l'institut Guillem Catà, de Manresa. A la presentació hi han participat Maite Garcia, coordinadora de les jornades, així com el president de l'AMPA del centre, Ramon Pons i la tècnica Marta Muñoz, tots ells acompanyats de la directora Marta Codina.
Segons Maite Garcia, "Catà en Acció" són tres dies en què l'Institut Guillem Catà es transforma. Les classes se substitueixen per tallers, xerrades, sortides i fins i tot viatges, i on els participants poden escollir entre una oferta de fins a 71 activitats possibles!". En la mateixa línia, Marta Codina, directora, es manifesta convençuda que "l'educació va més enllà de les classes ordinàries i, per això, hem preparat uns dies diferents però amb continguts de qualitat. Pretenem integrar els diversos estudis que es realitzen a l'institut, i que van des de l'ESO i el Batxillerat fins a Cicles formatius de grau mig o superior, de 10 àmbits diferents. Gent diversa en una oferta més diversa encara, tres dies que permetin redescobrir-nos en el mateix centre i amb una idea inspiradora: amb esforç ens en podem sortir -i fins i tot passar-nos-ho bé!."
Com a exemple d'activitats destacades, el dimecres a la tarda hi haurà la inauguració, on s'espera la presència de l'alcalde Valentí Junyent i, també, del secretari general de polítiques educatives del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Font. A continuació, aquella mateixa tarda hi haurà una taula rodona amb exalumnes del centre que han tingut una excel·lent projecció professional. Mar Camprubí, Èric Olivera, David Quevedo, Laura Llumà, Àngels Farriols i els vídeos de Guillem Griera, periodista avui a les illes Canàries i de Míriam Montoya i Ernest Vallbona. També, en directe, vídeoconferència amb Robert Guilanyà, tècnic a l'Agència espacial europea am seu a Alemanya.
Entre els participants a les jornades comptarem amb gent tan popular com en Lluís Llongueras, el Mag Jordan Bosco o. en un acte obert a tota la ciutat -el dijous, a les 8 del vespre, a l'Auditori del Conservatori de Música- amb el professor Arcadi Oliveres, el monjo budista Ricard Rotllan i el membre del grup Gossos, Natxo Tarrés. Una taula rodona amb tres mirades a l'entorn del present: "El món gira, girem amb el món". El darrer dia del "Catà en Acció", divendres, abans de la cloenda, es previst que alguns centenars d'alumnes gravin una flash mob.
Des de l'Ampa, el seu president Ramon Pons, destaca que "Catà en Acció" és el resultat de l'esforç dels professors i de la col·laboració de la pròpia Ampa del centre, però ha remarcat la complicitat que hi ha hagut entre tots els participants: "tothom vindrà desinteressadament, és una col·laboració que agraïm moltíssim perquè ens permet obrir l'institut al món encara que tinguem uns recursos molt i molt limitats".
Jornades de dinamització educativa, al Guillem Catà, Manresainfo.cat, 05/03/2012
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/24987/jornades/dinamitzacio/educativa/guillem/cata

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"