El mapa dels països més feliços (2016).


Vegeu mapa interactiu en 
Costa Rica és el país més feliç del món segons l’edició del 2016 del Happy Planet Index, un rànquing elaborat per la New Economics Foundation britànica. El segueixen dos països més de l’Amèrica Llatina, Mèxic i Colòmbia, mentre que els primers europeus de la llista són Noruega, en la dotzena posició, i Espanya, quinzena.
A diferència d’altres rànquings, el Happy Planet Index no es basa només en la percepció dels ciutadans de cada país. La seva metodologia combina aquesta dada, obtinguda d’una enquesta a nivell mundial de Gallup, amb tres indicadors objectius: l’esperança de vida, la desigualtat i la petjada ecològica.
En les dades de Gallup, Costa Rica ocupa la desena posició, i es veu superada pel Canadà i per 8 països europeus. Noruega puja fins al segon lloc, Suïssa és primera i Espanya cau fins a la posició 34. Els Estats Units, que són al lloc 108 de 140 del rànquing global, pugen a la divuitena posició segons l'enquesta.
La puntuació relativament baixa dels ciutadans espanyols es compensa a l’alça gràcies a lacinquena posició en esperança de vida. En canvi, les bones puntuacions d’altres països europeus i dels Estats Units es veuen rebaixades pel seu mal resultat en petjada ecològica. Costa Rica s’imposa, per tant, gràcies al medi ambient.
Auri Garcia Morera, Els països més feliços del món, en un mapa interactiu, Ara 30/01/2017

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"