24-M: la festa de la filosofia a Manresa.

El grup de professores i professors de Filosofia de la Catalunya Central us volem informar que el passat divendres 24 de maig vam celebrar a Manresa la 1a Jornada de Filosofia a la Catalunya Central. Vam participar-hi els següents centres:


INS GERBERT D'AURILLAC (Sant Fruitós del Bages)
INS GUILLEM CATÀ (Manresa)
INS LACETÀNIA (Manresa)
INS LA PLANA (Vic)
INS LLOBREGAT (Sallent)
INS LLUÍS DE PEGUERA (Manresa)
INS PERE FONTDEVILA (Gironella)
INS PIUS FONT I QUER (Manresa)

Podeu veure un bon article al respecte a http://www.elpou.cat/noticia/988/jornada/filosofica/manresa

La filosofia va veure's al carrer a través d'una exposició d'aforismes que es van anar publicant al llarg de la jornada a l'avinguda de les Bases de Manresa. El professor de la Universitat de Barcelona, Josep Macià, va oferir-nos la conferència anomenada: Identitat i teletransport. Els participants a la jornada van prendre part en diferents tallers de lògica i conceptualització fiosòfica. També es van desenvolupar dos debats de temàtica ètica estimulats per la projecció del documental del professor de la Stanford University Philip Zimbardo. Els actes acabaren amb una petita cantata interpretada excel.lentment per estudiants de batxillerat. 

De fet, vam ser més de 300 estudiants de 1r de Batxillerat dedicats a la reflexió i a la crítica ben entesa. 

El professorat vam aprofitar per llegir un manifest a favor de la Filosofia i en contra la llei Wert que us adjuntem en aquest missatge. 

Si enguany vam fer la jornada a Manresa, ja ens hem posat a treballar per fer-la a una altra localitat el curs vinent, potser Gironella?

Manel Ramon

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

Què és el conatus de Spinoza?