Google substituirà el nostre jo narrador (Harari).



Els autoenganys i les il·lusions que atrapen les persones en males relacions, carreres equivocades i hàbits nocius no enredaran Google A diferència del jo narrador que ens controla avui, Google no pendrà decisions basant-se en històries manipulades i no es deixarà entabanar per dreceres cognitives i la norma del pic-final. Google recordarà tots els passos que hem fet i totes les mans que hem encaixat. 

Moltes persones estaran encantades de transferir gran part dels seus processos de presa de decisions a mans d'un sistema com aquest, o almenys consultar-lo sempre que hagin de prendre decisions importants. Google ens recomanarà quina pel·lícula anar a veure, on anar de vacances, què estudiar a la universitat, quina oferta de feina acceptar i, fins i tot, amb qui sortir i amb qui casar-se. (443-444)

A canvi d'aquests serveis d'assessorament tan lleials, només haurem de renunciar a la idea que els humans són individus i que cada humà té lliure albir que determina què és bo, què és bell i quin és el sentit de la vida. Els humans ja no seran entitats autònomes dirigides per històries que s'inventa el seu jo narrador. En lloc d'això, seran part integral d'una immensa xarxa global. (445)

Yuval Noah Harari, Homo Deus. Una breu història del demà, edicions 62, Barcelona 2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"