Àngels i robots (Jordi Pigem).


by Picasso
Jo utilitzo àngels en sentit metafòric. Totes les tradicions diuen que l'ésser humà pot ser àngel o bèstia. I, avui en dia, el que associem a la brutalitat són els robots. Robots militars, robots que desplacen els humans... Pel que fa als àngels, tot i que vinc del món de la ciència, cada vegada més constato que hi ha fenòmens de la vida personal i col·lectiva que no es poden reduir a la noció de suma d'individu, més individu, més individu. I, per tant, jo deixaria la porta oberta a reconèixer l'existència de realitats intangibles que, d'altra banda, totes les tradicions de la humanitat han inclòs en la seva visió del món.

Hem passat a tenir menys capacitat d'atenció que un peixet de peixera: vuit segons contra nou. Sí, crec que pot passar que els humans acabem sent més ximples que els robots. Cada vegada estem més tancats en la nostra pantalla. I a vegades hi ha coses enriquidores, però em sembla que la major part de cops el que hi ha és una fugida de l'avorriment i del buit existencial.

Àlex Gutiérrez, entrevista a Jordi Pigem: "Algunes qualitats que s'atribuïen a Déu estan representades ara als mòbils", Ara 27/0472017

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"